Mutfak Püf Noktaları
Bakır Nasıl Parlatılır ?
Bakır kaplarınızı parlatmak için salça veya ketçap kullanabilirsiniz.
Kuruyemiş Nasıl Kolay Soyulur ?
Sarımsak, badem, fıstık gibi kabuklu yiyecekleri kolay soymak için 5 dakika ılık suda bekletiniz.
Pikniğe gittiğinizde ateşe koyacak eşyanız yok ise çaydanlık ya da tencerenizin dışına önce deterjan daha sonra suyla çamur haline getirilmiş kül sürüp ateşe koyabilirsiniz. İşiniz bittikten sonra yıkadığınızda hiç is olmadığını göreceksiniz.
Evde Muz Olgunlaştırma
Olgun olmayan muzları gazeteye sarıp içine 1-2 adet elma koyarak poşete koyduktan sonra ağzını sıkıca bağlayıp 3-4 gün içinde yenmeye hazır hale getirebilirsiniz.
Avokado Nasıl Olgunlaştırılır ?
Olgun olmayan avokadoyu gazeteye sarıp bir poşetin içine koyarak güneş görmeyen ılık bir ortama koyarsanız 2-3 günde yenilecek olgunluğa gelecektir.
Reçel Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir ?
- Reçel yaparken ilk olarak oldukça iyi olgunlaşmış meyveler kullanılmalıdır. Deyim yerindeyse neredeyse çürümeye yaklaşmış derecede olmalıdır.
- Reçel yaparken genelde bir gün önceden temizlenip şeker eklenirse ertesi güne meyve kendi aromasını ve suyunu salacaktır.
- reçel için her zaman 1 e bir buçuk yöntemi kullanılmalıdır. 1 kilo meyveniz var ise 1,50 kg şeker eklemelisiniz.
- Reçelin kıvamının olup olmadığını anlamak için çok basit bir yöntem vardır. İlk olarak reçelin kıvama geldiğin düşünüyorsanız kaşığı reçelin içine batırın. Daha sona çıkararak silkeleyin. Kaşığı aşağıya dik bir şekilde tutarak son damlanın birikmesini bekleyin. Damla biriktiği zaman baş parmağınızın tırnağının üstüne yavaşta değdirin. Çok azıcık soğuması için bekleyin ve parmağınızı ters çevirin. Ters çevirdiğiniz zaman tırnağınızın üstündeki reçel akmıyor ya da çok kıvamlı ve yavaş bir şekilde akıyor ise reçelin kıvamı olmuştur. Bunu tüm meyve, sebze reçellerinizde deneyebilirsiniz. Her zaman kesin sonuçludur.
Çökelek Suyu İle Bakır Parlatma
Çökelek yaptıktan sonra suyunu dökmeyerek çelik ve bakır kaplarını parlatabilirsiniz. Hemde hiç uğraşmadan sadece sıcak çökelek suyunun içine parlatma istediğiniz kabı koyun ve parlamasını bekleyin. Daha sonra bulaşık deterjanı ile yıkayın . . .
öncesi öncesi yarısı öncesi sonrası sonrası
Taze Sarımsak Saklama Yöntemleri
Derin Dondurucuda Saklama
Taze sarımsakları soyarak yıkayıp kuruladıktan sonra buzluğa koyarak istediğiniz zaman çıkarıp musluğun altına tuttuktan sonra istediğiniz her şeyde kullanabilirsiniz.
Zeytinyağında Saklama
soyduğunuz sarımsakları bir kavanoza doldurup ağzına kadar zeytinyağı doldurarak ağzını kapatıp buz dolabında ya da dışarı da saklayabilirsiniz.